Locatie “Van Bezetting tot Vrijheid”

U wordt welkom geheten in het historisch centrum van Etten waarbij het ruim 115 jaar oude St. Lidwinaklooster het centrale “decorstuk” zal zijn van het driedaagse openlucht spektakel “Van Bezetting tot Vrijheid”. Rechts van het klooster de oude katholieke “meisjesschool” die door de zusters werd gerund. Links van het klooster de woning van de fam. Leijzer die in het stuk dienst zal doen als onderduikadres. Het kloostergebouw is door de Duitsers gevorderd en ingericht als “Schreib Stube”. Ook in het decor het monumentale, voormalige domineeshuis, van de fam. Berkelaar. Schitterend gelegen in het groen fungeert het als uitvalsbasis en onderduikadres.

Domineeshuis
St. Lidwinaklooster

Links voor het klooster komt het overdekte podium waar zullen optreden: het Ettens Mannenkoor, Harmonie Onderling Genoegen en City of Apeldoorn Pipes and Drums. De Dorpsstraat en de St. Lidwinastraat zijn onderdeel van het decor en daarom voor 8 dagen afgesloten voor het verkeer. De omleidingsroute wordt middels borden aangegeven.  Zie de groen stip op het kaartje.

Op het dorpsplein komt de tribune die plaats zal bieden aan 1060 bezoekers. De tribune is voorzien van kuipstoeltjes en naast de tribune wordt een horeca-plein ingericht. Toiletvoorziening is aanwezig.

Dorpsplein

Leger-Kampement aan de Palmlaan

Aan de Palmlaan wordt een heus legerkamp ingericht door de Duitse en Canadese re-enactmentgroepen. Ook Keep Them Rolling met haar historische legervoertuigen, waaronder tanks, maken onderdeel uit van het kampement dat overdag is te bezichtigen. Scholen worden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het kampement waar uitleg wordt gegeven over het militaire leven in de Tweede Wereldoorlog. Ook een militair veldhospitaal en verbindingspost is ingericht compleet met radio’s.  Zie de rode stip op het kaartje.

Bereikbaarheid

Etten is prima bereikbaar zowel per openbaar vervoer als met de auto.

Met het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van de trein tot Doetinchem en dan overstappen op de bus naar Gendringen. Ter hoogte van Etten kunt u dan uitstappen en lopend (plm. 500 meter) het speelterrein bereiken.

Met de auto volgt u vanaf Arnhem de A12 richting Oberhausen waarna u de afslag neemt naar Doetinchem, de A18. Neen afslag 4 richting Doetinchem en ga rechtsaf richting Ulft de N317. Bij de tweede stoplichten gaat u linksaf richting Etten. Na plm. 300 meter linksaf Etten in rijden; de Dorpsstraat. Na 200 meter kunt u rechts parkeren.