THE VANCOUVER SUN HERDENKT BEVRIJDING ETTEN

De Canadese krant “The Vancouver Sun” besteedt aandacht aan de bevrijdingsherdenking op 5, 6 en 7 juni 2020 in Etten . Aanleiding is het krantenbericht van “The Vancouver Sun” uit  april 1945. Hierin wordt de bevrijding van Etten beschreven met als kop: “City Men Play Major Role in Etten Capture”.

Dit krantenbericht speelt een rol in het openluchtspel volgend jaar wanneer er geschakeld wordt met de familie Maloney in Canada. James Maloney is één van de vijf gesneuvelde Canadese soldaten.

Ook wordt in dit artikel Captain Cecil Law genoemd. Cecil was “Company Commander South Saskatchewan Regiment”. Samen met twee collega’s werd hij direct na de bevrijding van Etten onderscheiden bij Café Vink. Ook deze scene wordt nagespeeld. Van Cecil hebben wij ook het krantenbericht toegezonden gekregen. Cecil Law is overleden op 20 april 2011.

The Vancouver Sun is bijzonder aangenaam verrast met het opgedoken krantenbericht uit 1945. Zij zijn erg onder de indruk van de geplande activiteiten in Etten en het feit dat hun krant een belangrijke rol is toebedeeld. Zij hebben nu het plan opgevat om in april 2020, 75 jaar na dato, opnieuw aandacht te besteden aan de bevrijding van Etten en de herdenkingsactiviteiten. Wij houden de redactie van The Vancouver Sun op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Etten.