Canadese Ambassadrice uitgenodigd

Zondag 19 januari stond de nieuwjaars-receptie van Royal Canadian Legion Branch 005 in Lochem gepland. Etten wordt al jaren uitgenodigd voor deze receptie en het is altijd een mooie gelegenheid om de banden aan te halen, want een herdenking in Etten op 31 maart zonder de Branch 005 is bijna niet meer denkbaar. Daarnaast is het ook altijd een uitstekende gelegenheid om contact te houden met de Canadese Ambassadeur. Vorig jaar was Ambassadrice ms. Sabine Nolke nog present op de herdenking in Etten met een sterke speech.  

Sinds enkele maanden heeft Nederland een nieuwe Canadese Ambassadrice in de persoon van ms. Lisa Helfand. Gelukkig was zij ook aanwezig op de receptie en mochten wij enkele minuten met haar praten en de herdenkingsplannen voor Etten presenteren.  We hebben haar uitgenodigd voor de jaarlijkse herdenking op 31 maart en daarnaast hebben we haar de kleurenbrochure en een uitnodiging overhandigd voor het openlucht spektakel “Van Bezetting tot Vrijheid”. Zij is uitgenodigd voor zaterdag 6 juni, de avond voor genodigden. Zij vertelde dat zij voor de maanden april en mei al honderden uitnodigingen had ontvangen en dat betekent dat zij een extreem druk jaar tegemoet gaat maar dat had ze ook verwacht voor dit 75-jarige jubileumjaar. Etten staat gepland voor begin juni en zij was al geïnformeerd door Branch 005 over de grote omvang van het bevrijdingsproject in Etten. Nu maar hopen dat zij zich vrij kan maken om getuige te zijn van waarin een klein dorp groot kan zijn.  Dan is er nog even tijd voor een fotomoment en handen schudden met hopelijk een weerzien in Etten op dinsdag 31 maart of zaterdagavond 6 juni.

Foto 1. Van l.n.r. Toon Helmes, Marc van Aken (Branch 005, Ambassadrice Lisa Helfand en oud-voorzitter van Branch 005, Gerard Hendriks. Gerard Hendriks heeft ook zitting in ons Comité van Aanbeveling.

Foto 2. Toon Helmes samen met de nieuwe Canadese Ambassadrice Lisa Helfand.