Gelimiteerde uitgave bevrijding Etten

In het kader van 75 jaar bevrijding heeft Toon Helmes een gouache schilderij gemaakt van de bevrijding van Etten op Paaszaterdag 31 maart 1945. Op het schilderij zien wij het Canadese South Saskatchewan Regiment oprukken naar Etten dat zwaar onder vuur ligt. De Canadezen zijn ter hoogte van de fam. Bouwman (IJsselhunten-Klompendijk) en zijn in strijd gewikkeld met Duitsers die stelling hebben genomen in de loopgraven. Op de Klompendijk zijn dan man tegen man gevechten gaande. Deze dag sneuvelen in totaal 5 Canadese soldaten en komen 4 Ettenaren om het leven. Op de voorgrond een zwaargewonde Canadese soldaat die dringend hulp nodig heeft.

Toon Helmes legt de laatste hand aan het schilderij.
Een detail van het schilderij. Ter hoogte van de stuk geschoten boerderij van de fam. Bouwman.

U kunt in het bezit komen van deze historische prent die wordt uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, genummerd en gesigneerd. Fullcolour gedrukt op 160 grams papier.

Formaat 50 x 40 cm incl. pass partout en ingepakt in transparant cellofaan. Het origineel is te zien in de etalage van Lijstenmaker Frank Gal in de Dorpsstraat.  Ook van de eerder uitgegeven prent van de bevrijding van Etten (Dorpsstraat ter hoogte van café Vink) zijn nog een beperkt aantal exemplaren te koop. Ook dit schilderij is te zien op de tijdelijke expositie in de winkel van Lijstenmaker Frank Gal. 

Gedeelte opbrengst gaat naar “Van Bezetting tot Vrijheid”

Een genummerd en gesigneerd exemplaar kost €29,00 en daarvan gaat € 7,50 naar het bevrijdingsproject van het Ettens Mannenkoor, “Van Bezetting tot Vrijheid”.  De prenten zijn verkrijgbaar bij Lijstenmaker Gal, Drogisterij Westerhof en bij Toon Helmes aan de Palmlaan 3 te Etten. Tel. 0315-327996 of per mail: tomahelmes@planet.nl