Het begon op een bierviltje

Zoals het vaak gaat in Etten beginnen de ideeën op een bierviltje.  Wat was er namelijk aan de hand. Er moet een soort van “Sponsor Wall” komen op de kruising bij de Slingerparallel in Etten. De sponsorzuil uit het verleden is er niet meer dus moet wat nieuws gemaakt worden. Papier is er natuurlijk niet en dan pak je een bierviltje waarop de eerste krabbels worden besproken van een mogelijke constructie. Vervolgens is er overleg met “De Mannen van Staal” en met Toon Evers in Ulft die verantwoordelijk is voor het drukken van de logo’s van de sponsoren op kunststofdoek. De enorme constructie wordt uitgewerkt en vervolgens moet er een heuse constructie-berekening worden gemaakt want zo gaat dat tegenwoordig. Een vergunning aanvragen bij de gemeente en vooruitlopend daarop wordt er gestart met het maken van deze “Sponsor Wall”.

Het bierviltje met de eerste krabbels van de te maken “Sponsor Wall”.

Waar kom je dan terecht? Natuurlijk bij Leo Kok en Frank van Loon (Tiggelovend-Kok ) aan de Warmseweg in Etten. Onze steun en toeverlaat bij bijzondere projecten of, zoals in dit geval, “In Oorlogstijd”. Een hal wordt iedere zaterdag ter beschikking gesteld aan de decorploeg van “Van Bezetting tot Vrijheid” en daarnaast al het ijzerwerk en dat is nogal wat. In onze decorploeg zit allerlei pluimage en natuurlijk ook lassers. Everard Bus, Theo Leijzer en Hugo Wieskamp zijn op de zaterdagen druk in de weer om deze enorme stellage in elkaar te knutselen. Daarnaast zijn er ook nog wat Poolse lassers in de weer met dit project zodat het een internationaal tintje krijgt.

Overleg in de kantine van “Tiggelovend Kok”. V.l.n.r. Frank van Loon, Toon Helmes, Sjon Slutter en Leo Kok.

Zaterdag 14 december is er overleg bij Tiggelovend Kok gepland met Leo en Frank. Want naast het maken van de “Sponsor Wall” is er nog veel meer waarbij de inzet van Leo en Frank gewenst is. Het gaat dan met name over de veelal logistieke problemen die moeten worden opgelost. Wij denken dan aan het leveren van bouwhekken, dranghekken, lichtmasten, rijplaten, inzet van kranen, heftrucks, containers, stroom-verdeelkasten en ga zo maar door. Aan de hand van de grote plattegrond van het speelterrein van “Van Bezetting tot Vrijheid”, worden met Frank en Leo de vraagstukken doorgenomen. Toon Evers komt toevallig binnenlopen en is nieuwsgierig naar de vorderingen van de “Sponsor Wall”. Robert Verheij (Captain Cecil Law in het stuk) komt ook even poolshoogte nemen en wordt gelijk gevraagd naar de levering van een leger (VIP) tent. Toon Evers levert ook groene kunststof doeken voor op de bouwhekken want er moet nogal wat worden afgezet om spiedende ogen op afstand te houden. En op deze manier is er alweer veel meer besproken en geregeld dan van tevoren gepland.

Huge Wieskamp en Theo Leijzer in de weer met een frame & Everard Bus ( aanvoerder van de Decorploeg).

Vervolgens lopen we de nieuwe hal in waar Everard, Theo en Hugo driftig met het ijzer in de weer zijn. Veel laswerk om de frame’s in elkaar te zetten. Goed dat Toon Evers ook van de partij is want er kunnen nu enkele kleine probleempjes direct worden besproken. De nieuwe productiehal is voorzien van een, lach niet, een verwarmde vloer. Dat verstaan ze dus onder “het nieuwe werken”. Zo zijn wij vandaag op bezoek bij Leo en Frank maar de komende tijd komen ook andere bedrijven in beeld die allemaal in touw zijn voor “Van Bezetting tot Vrijheid”. Zoals Aannemersbedrijf Jan van Dulmen en Jansen Blokhuizen.

V.l.n.r. Toon Evers, Frank van Loon, Niels Berendsen, Sjon Slutter en Everard Bus.